Prevence proti alzhaimerově chorobě a dalším civilizačním chorobám

Chřestový test – chraňte se před Alzheimerem!

Odhalte prostřednictvím tohoto krátkého testu, který si můžete udělat i sami doma, budoucí zdravotní problémy.

Trápí Vás problémy s pamětí? Neschopnost soustředit se? Nedostatek energie?

Toto jsou velmi časté problémy, které s mými klienty řeším.

Nenechte se však splést. Zatímco běžně dostupné rady slibují zlepšení při používání některých potravin (např. Červená řepa nebo zelí), není to jediné, co potřebujete. Vzhledem k tomu, že přibližně 70% populace trpí mutacemi v genu pro MTHFR, týká se to pravděpodobně i Vás.

Pojďme od začátku ...

Důležitost vitamínů - co Vám jinde neřeknou

O důležitosti vitamínů jste už určitě slyšeli. Už od dětství nám všichni říkají, abychom jedli ovoce a zeleninu, protože obsahuje vitamíny, které tělo potřebuje. Dokonce jste se možná setkali také s lékaři, kteří Vám řekli, že při zvýšené námaze (trénink, stres atd.) Potřebujete zvýšený příjem vitamínů.

Už W. Price v roce 1894 zdůraznil a potvrdil nezbytnost vitamínů pro správný rozvoj kostry, mozku, lebky a celkového zdraví.

Není proto důvod k pochybnosti o nezbytnosti dostatečného příjmu kvalitních vitamínů.

Kde však většina usnula a ztratila krok s dobou, je uvědomění si toho, co se změnilo. Změnila se kvalita půdy, změnily se nároky, které klademe na naše těla (naši předkové např. Nelétali po celém světě a neřešily obchody za deseti místné částky), změnila se úroveň environmentálních toxinů (elektromagnetické záření, znečištěné ovzduší a voda atd.) A podobně.

Se snižující se kvalitou půdy, tak klesá možnost dostat dostatečné množství vitamínů pouze z potravy a se zvyšujícími se nároky, které klademe na naše těla zase spotřeba vitamínů narůstá. Pokud proto stále spoléháte na to, že vše vyřídíte pár kusy pomeranče a jedním kiwi, je velmi pravděpodobné, že se brzy zařadíte mezi mé klienty a budeme společně napravovat škody, které vitamínové a minerálové deficity napáchaly na těle.

Pokud patříte mezi uvědomělé jedince a pravidelně doplňujete vitamíny i z jiných forem, než pouze z potravy, není všechno vyhráno. Vstřebatelnost vitamínů ovlivňuje množství faktorů. Tak například stav Vašeho trávicího traktu (špatné trávení - špatné vstřebávání), forma vitamínu, kterou použijete (ne, nejsou všechny vitamíny stejné, forma, kterou zvolíte, může být rozdíl mezi rozumnou investicí a vyhozenými penězi), příjem jiných vitamínů nebo minerálů (pokud např. používáte vápník, ale nemáte dostatečné množství hořčíku, spokojeni nebudete), kvalita suplementů nebo genové mutace…

 

Mutace v genu pro MTHFR - týká se to i vás

Právě genové mutace a formy vitaminů mohou dramaticky změnit výsledek vaší snahy.

MTHFR je zkratka pro methylentetrahydrofolátreduktázu, která hraje důležitou roli při metabolismu homocysteinu (neesenciální aminokyselina), která je vedlejším produktem metabolismu esenciální aminokyseliny methioninu.

Za normálních okolností se z homocysteinu stane dále neškodná látka. Ne však při mutaci v genu pro MTHFR, kterou trpí přibližně 50% populace.

O mutaci v genu pro MTHFR jsem se poprvé dozvěděl od Ch. Poliquin, který mě naučil i jednoduchý chřestový test (hned se k němu dostaneme).

Abychom tu ale neměli z toho lékařskou fakultu, pro Vás je podstatné si uvědomit to, že pokud se Vás týká MTHFR defekt, můžete v budoucnu trpět různými problémy jako například Alzheimerova choroba, kardiovaskulární onemocnění, leukémie, metabolické poruchy, rakovina tlustého střeva, rakovina ledvin, problémy s těhotenstvím, poruchy opravy DNA, deprese, migrény, chronický únavový syndrom a podobně…

Chřestový test - jak zjistím, zda mám MTHFR defekt?

Jednou z možností, jak si otestovat, zda se mutace v genu pro MTHFR týká i Vás je samozřejmě absolvovat krevní testy.

Jednodušší možností je však konzumace chřestu a následné pozorování reakcí Vašeho těla - v tomto případě zápach moči.

V případě, že máte MTHFR defekt, Vaše tělo má problémy s metabolismem aminokyseliny asparagin, což se projeví zapáchající močí po tom, co sníte chřest. Zapáchající moč po konzumaci chřestu je znak nedostatečné metylace, která je spojena s mutacemi v genu pro MTHFR.

Test již máte. Nyní - co s tím?

 

Prevence před onemocněními způsobenými mutacemi v genu pro MTHFR

Prvním základním krokem je dostatečný příjem vitaminů skupiny B, zejména kyseliny listové (vitamín B9).

Ale…

V případě, že jste si prostřednictvím Chřestového testu diagnostikovali MTHFR defekt, znamená to, že Vaše tělo z klasických vitamínů B9 nevyužije téměř nic. Souvisí to s tím, že MTHFR defekt neumožňuje Vašemu tělu přeměnit B9 na aktivní formu, což následně prohlubuje deficit a zvyšuje riziko zmíněných onemocnění.

Řešením je používání methylovaných forem vitamínu B9 a zlepšení metylace prostřednictvím metylových donorů (zjednodušeně - látky, které pomáhají dokončit methylaci).

Můj nejoblíbenější produkt, který u klientů využívám je německý MethylKomplex, který obsahuje nejen ostatní vitaminy skupiny B, ale také aktivní formu B9 a B12, methylové donory a také další látky, které pomáhají zlepšit zdraví, detoxikaci, Vaši energii a paměť.

Diagnostika mutace v genu pro MTHFR je základním předpokladem dobrého zdraví a dlouhověkosti. Je to pravděpodobně nejzásadnější zdravotní riziko, se kterým se můžete setkat, protože se o něm téměř vůbec nemluví, nicméně je ho možné odstranit prostřednictvím relativně finančně nenáročného řešení - používáním správného doplňku výživy.

MethylKomplex seženete zde:

Další podobné praktické informace tohoto typu naleznete přímo ve stravovací strategii Progress Strategy.

 

-Miroslav Provazník / Překlad do češtiny Filip Potiška.

 

Pokud jste v článku našli užitečné informace a líbil se vám, dejte stránce Progress Culture na Facebooku "líbí se mi to" a předem Vám děkuji také za sdílení článku se svými blízkými. Informací bude mnohem více.

V případě zájmu dostávat všechny novinky přímo do Vaší e-mailové schránky, vyplňte níže prosím své jméno a e-mailovou adresu.

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.