Licorice Komplex - Ten pravý doplněk pro hormonální rovnováhu

Současný trh se suplementy je přehlcený nejrůznějšími „zázračnými“ doplňky, které slibují rychlý nárůst svalové hmoty, bezkonkurenční regeneraci, kvalitní spánek a kdo ví, co ještě. Na druhé straně tu ale stojí suplementy, které žádnou kontroverzní reklamu nepotřebují, protože jsou díky kvalitnímu a ověřenému složení jasnou volbou pro každého zodpovědného sportovce. Jedním z takových doplňků je právě Licorice Komplex, který pro vás důkladně rozebereme v dnešním článku.

Účinné látky pod drobnohledem

Ze všeho nejdříve by bylo dobré si alespoň ve stručnosti projít všech šest účinných látek, které v produktu Licorice Komplex najdete:

Extrakt z lékořice

Název tohoto produktu je samozřejmě odvozen od hlavní účinné látky- extraktu z lékořice, který obsahuje až 25% kyseliny glycyrrhizinové. Tato téměř zázračná bylina se primárně používá pro zlepšení dýchacích cest, neboť pomáhá rozpouštět hlen a ulevovat od kašle. Mimo to má ale i jiné méně známé vlastnosti. Pro sportovce jsou bezpochyby důležité vlivy lékořice na hormonální systém. Saponin zvaný glycyrhizin je zodpovědný za stimulaci nadledvinek k větší produkci hormonů- například interferonu, jehož protivirový efekt dokáže povzbudit imunitní systém a minimalizovat tak riziko onemocnění. Dále má lékořice regenerující účinky na slinivku břišní a může být nápomocná i při různých typech alergických reakcí.  

Lékořice bývá velmi často dostupná ve formě cukrovinek. Vzhledem k vysokému obsahu jednoduchých sacharidů jejich konzumaci ale nedoporučujeme.

Extrakt z kořene rehmannia

Na tuto velice zajímavou rostlinu se v dnešní době již téměř zapomnělo, o čemž svědčí i fakt, že se používá pouze latinský název. Rehmannia přitom má pozitivní efekt na imunitní systém člověka, působí afrodiziakálně a ochraňuje slinivku břišní před nejrůznějšími radikály. S užíváním tohoto extraktu ale není příliš dobré to přehánět, neboť při vyšším dávkování působí laxativně.

Extrakt z ašvagandy

Ašvaganda je naprosto skvělou bylinkou s účinky tak komplexními, že se jí žádná jiná rostlina nevyrovná. Dokáže zklidnit organismus, čímž posílí spánek, a tudíž zlepší i regeneraci, dále posiluje nervovou soustavu, zvyšuje sexuální apetit, pomáhá bojovat proti depresivním náladám, zlepšuje psychickou a fyzickou kondici a mnoho dalšího. Zkrátka a dobře má tolik pozitivních vlastností, že by to vystačilo na celý samostatný článek. Pokud byste se o této zázračné bylině chtěli dozvědět více, doporučuji tento komplexní a hodnotný článek ze serveru Herbal Store.   

Extrakt z rozchodnice růžové

Rozchodnice růžová je nízká rostlina s vysokým obsahem různých organických kyselin (od k. citrónové až po k. kávovou) a tříslovin (zejména pak flavonoidů). Velmi často se hovoří o pozitivních schopnostech na celkový psychický i fyzický stav, sexuální vitalitu, zdraví jater i o protirakovinotvorném efektu. Díky němu bývá rozchodnice velmi často srovnávána s ženšenem a v minulosti dokonce hrozilo její vyhubení.

Extrakt z čínských batátů

I když batáty jsou proslavené spíše jako příloha k masu, málokdo ví, že jsou bohatým zdrojem železa, vlákniny a vitamínů A, B, C a E. V tomto extraktu najdete až 20% saponinů zvaného diosgenin, který má pozitivní vliv na hemolýzu červených krvinek.

Extrakt z klanoprašky čínské

 Klanopraška čínská je další nepříliš známou, ale velmi účinnou rostlinou obsaženou v Licorice Komplexu. Dokáže posílit funkce nervové soustavy, zvýšit psychickou i fyzickou aktivitu, zabránit depresím i zlepšit kvalitu spánku, čímž podpoří také regenerační procesy po náročných trénincích. Tato rostlina bývá kontraindikována mimo jiné při zvýšené nervové vzrušivosti či při poruchách spánku.

Proč bych tedy měl Licorice Komplex užívat?

Vlastně všechny důležité benefity tohoto produktu byly zmíněný již s benefity jednotlivých účinných složek. Pokud tedy chcete dosáhnout hormonální rovnováhy, zlepšit kvalitu spánku, podpořit celkovou fyzickou i psychickou pohodu a v neposlední řadě ochránit životně důležité orgány jako jsou játra či slinivka břišní, pak je Licorice Komplex tou pravou volbou pro vás. Všimnout si můžete i toho, že na rozdíl od konkurenčních produktů neobsahuje žádná aditiva ani plnidla, ale jen a pouze silné a účinné extrakty z bylin. Mohou ho tudíž užívat vegetariáni i vegani, neboť tobolka není jako u ostatních produktů z želatiny, ale z hydroxypropylmethylcelulozy.

VÍCE O PRODUKTU ZDE

Pár slov závěrem

Závěrem bych rád dodal snad jen to, že Licorice Komplex je opravdu skvělý doplněk, který nabízí opravdu výhodný poměr ceny a výkonu. Díky opravdu napěchovanému složení v každé kapsli nemusíte užívat více než 1 tobolku denně, a tudíž vám jedno balení vydrží na dva měsíce.  Zároveň ale i zde musíme podotknout, že kvalitní multisložkový doplněk je podstatně důležitý. Pokud žádný neužíváte, doporučujeme zvolit například Multi Komplex.

 

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.