Jak se vypořádat s vánočními svátky

vánoce

Jak se vypořádat s vánočními svátky

Vánoce se nezadržitelně blíží a s nimi i tuny fantastického jídla a pro mnohé zaslouženého volna.

Málokdo se chce o svátcích stresovat jídlem a cvičením.

To vůbec není špatně, naopak, tělo a mysl občas prostě potřebují pořádný restart.

Pokud jste po zbytek roku svědomitě dodržovali režim, jedli čistě a trénovali tvrdě, potom jsou právě Vánoce časem, kdy si můžete opravdu dopřát. Kolik je těch pár „nezdravých“ (ale zato neuvěřitelně lahodných) jídel, v porovnání s cca 1700 jídly, které sníte ve zbytku roku? Doporučuji, abyste se od 24. až do 1. dne nového roku neužírali tím, co jíte a pijete!

„Jídlo nekončí tím, že jsem plný. Jídlo končí až poté, co se začnu nenávidět!“

Pár jednoduchých rad tedy zní:

1) Užijte si to! A to kurevsky! Hodování ve společnost rodiny a blízkých přátel bude mít pozitivní vliv na produkci některých neurotransmiterů štěstí a to je přesně to, co většina z nás potřebuje, protože jsme ve zbytku roku v neustálém stresu vlivem práce, osobních problémů, ale i tvrdých tréninků.

Někteří jedinci zase budou profitovat z toho, že zvýší příjem sacharidů, jejichž příjem byl počas roku příliš nízký. Znovu tak nastartují produkci hormonů, které mohou vést dokonce ke spalování tuku!

2) Začnete den sklenicí filtrované vody s limetou a himalájskou solí. Usnadníte tak svému trávicímu traktu vypořádat se s tou náloží, co ho přes den čeká.

3) Nemějte výčitky! Vaše forma se během těch pár dní opravdu výrazně nezhorší a neztratíte vše, na čem jste dosud pracovali!! Na výčitky prostě není přes svátky místo.

4) Socializujte se! Vyrazte mezi lidi, pozvěte na jídlo a pití ty, na kterých vám opravdu záleží.

5) Pokud vám bude špatně, přijdou výkyvy nálady, bolesti hlavy a ztráta energie, dobře si to pamatujte! To je totiž přesně to, jak se cítí většina populace během celého roku :)) Alespoň budete vědět, že takto žít nechcete….

Pokud se přes svátky chystáte na pořádný restart a budete se chvílemi stydět, SDÍLEJTE!!!

Tip na závěr: vezměte domácí vánočku, nejlépe od babičky, a uřízněte největší kus, co půjde. Namažte ho máslem a pořádnou vrstvou nutelly! Zapíjejte teplým kakaem (Granko zde poslouží velice dobře) zatímco sledujete české pohádky. Co je víc???

Za tým ON,

Dominik Kodras

breakfast

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.