Post-workout důležitost minerálů!

PWO minerals

Důležitost doplňování hořčíku a draslíku ihned po tréninku:

O hořčíku už jsme napsali tolik, že asi nikoho nepřekvapí, že hraje veledůležitou roli i v příjmu ihned po tréninku. Tentokráte se zaměříme na méně známou, o to však více důležitou formu, ASPARTÁT.

Hořčík aspartát: jeho biologická hodnota je vyšší, než u jiných forem, například oxidu a citrátu. Již při testech provedených v 70. letech bylo zjištěno, že kombinace hořčíku aspartátu a draslíku aspartátu má pozitivní vliv na únavu, potréninkový stres, působí proti křečím a má vliv na tvorbu nové svalové hmoty.

Z hlediska fyziologie to dává jasný smysl, protože hořčík ve formě kyseliny asparagové je zodpovědný za tvorbu buněčné energie.

I když tato forma hořčíku není úplně obvyklá, používá se proti chronickým únavám a také nejvíce působí proti svalovým křečím.

Základy o draslíku: je to minerál, které tělo potřebuje, aby správně fungovalo. Je to typ elektrolytu!

Pomáhá nervovému systému, aby fungoval tak, jak má a svalům pomáhá ke kontrakcím.

Také slouží k tomu, aby tělo lépe hospodařilo se živinami – pomáhá živinám dostat se k buňkám.

Doporučení O.N.:

Ihned po tréninku doplnit množství hořčíku a draslíku! Pomůžete tak růstu svalové hmoty, rehydrataci těla a zabráníte vzniku svalových křečí = ideální kombinace pro všechny poloprofesionální, profesoinální sportovce a bodybuildery.

TIP: Koupit oba minerály v práškové formě a v biologické formě aspartátu. Dávkovat 600mg – 1,8g od každého minerálu v závislosti na stupni trénovanosti a únavy, aktuálním stavu a potřebě organismu. Smíchat ve vodě a vypít.

Další možnost: Kalium Magnesium Komplex = doplněk stravy vytvořen pro maximální příjem draslíku a magnésia do svalové tkáně - oba minerály jsou kvůli tomu přítomny ve formě aspartátu. Oba minerály jsou nezbytné pro zdraví svalové tkáně, hydrataci a jako prevence proti svalovým křečím.

Oba minerály navíc mají uklidňující efekt, snižují kortizol a relaxují svaly, je to tedy skvělý potréninkový a předspánkový suplement.

Užívat v následujicích případech:

- klient s vysokým podílem svalové hmoty potřebuje zvýšit regenerační kapacity

- rotovat mezi formami magnesia

- pro klienty, kteří více koukají na cenu (neslouží jako náhrada, jen jako rotační možnost mezi formami magnesia)

Doporučené dávkování: 2-6 kapslí po tréninku, nebo 2-6 kapslí před spaním. Záleží na stupni fyzické aktivity a na cíli.

Autor: Dominik Kodras

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.